Evenementen verslagen

GoedVolk

09-02-2019 20:00

Dialectmuziek van GoedVolk is méér dan volwassen

 

Door Marjan Smeitink

 

Lange tijd waren liedjes in de streektaal óf plat of gewild lollig. Dat tijdperk is voorbij. Dankzij musici en tekstschrijvers als Daniel Lohues, Rowwen Hèze, en in onze regio Hans Keuper, Jan Ottink en Ben Lukassen.

In dat rijtje hoort definitief ook GoedVolk.

Dat bewezen ze op 9 februari in een volle Hengelose Remigiuskerk .

 

Ervaring en kwaliteit

GoedVolk heeft héél veel ervaring en kwaliteit. De mannen (Hans Beernink,  Wim Jansen, Hans Westerveld, Stef Geurtzen en Frans van Gorkum) speelden ondermeer in formaties als Bonne Route en De Pensionados. Hans Westerveld won met het scherpe en toch melodieuze lied Vri-jheid in 2017 de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het beste streektaallied.

 

Fluiten als een vogeltje

De teksten van GoedVolk zijn sowieso sterk. Van geestig in het liedje Ketjesaovend (over uitgaan op woensdagavond) tot schrijnend en gevoelig in het prachtige Verkindsing (over dementie). Het Nedersaksisch Volkslied is een instant-klassieker.

Muzikaal zijn de mannen helemaal voor elkaar gemaakt. Ze wisselen razendsnel tussen gitaren, banjo, melodica, bouzoeki en mondharmonica. Het allermooiste instrument wordt bespeeld door ‘Thuisfluiter’, oud-Hengeloër Stef Geurtzen. Hij fluit als een vogeltje: melodieus, vrolijk, klaaglijk.

 

Ketjesaovend

Hun samenzang is kristalhelder, hun muziek is aanstekelijk een subtiel. De geestige teksten van ‘liedjesverteller’ Frans van Gorkum maken het optreden van GoedVolk tot een avondje top-amusement.

Voor sommige jongeren waren niet alle teksten duidelijk. ‘Wat is Ketjesaovend?’. Maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. De sfeer en emotie van de liedjes overtuigden iedereen.

De Achterhoekse dialectmuziek-scene is definitief volwassen. Alwéér een uitstekende dialectband om in de gaten te houden. En de Remigiuskerk bleek opnieuw de mooiste concertlocatie van de Achterhoek.

Foto's van dit optreden staan in de fotogalerij

Joris Linssen en Caramba

26-05-2018 20:00

Caramba! Het dak ging er (bijna) af!

Wat een sfeer op zaterdagavond 26 mei tijdens het concert van Caramba!, de swingende band van tv-maker Joris Linssen en zijn amigos.

Alle elementen van het Mexicaanse leven kwamen voorbij: liefde, passie, vrolijkheid, verdriet en dood. Dat alles in opzwepende liedjes met (meestal) Nederlandse teksten. Linssen is een groot entertainer die zelfs de meest verlegen Hengeloër aan het dansen en klappen wist te krijgen.

Een echte Mexicaanse serenade van een man voor zijn geliefde ontbrak natuurlijk niet. ¡Muchas graciás, Joris Linssen & Caramba!

Jan Ottink

27-01-2018 20:00

Jan Ottink kreeg de kerk aan het zingen!

Het was een prachtige avond, zaterdag 27 januari. De bekende Lochemse singer-songwriter Jan Ottink zorgde voor een heerlijke avond vol eigen liedjes, sfeervolle gitaarmuziek en persoonlijke verhalen. Hoogtepunt: samen meezingen met ‘Ik bouwe ons een brugge van weurde en muziek.

 

 

Vooravond van Kerst

23-12-2017 20:00

Zeer geslaagde Vooravond van Kerst

Het was inderdaad vlak voor kerst, onze jaarlijkse avond “Aan de Vooravond van Kerst” op zaterdag 23 december.

Zoals elk jaar stond de kerstsfeer voorop. En kerstsfeer wás er, met maar liefst twee grote mannenkoren, het Aaltens Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Zelhems Mannenkoor, samen onder leiding van dirigente Susanna Veerman. Ook pianiste Yvonne Beeftink, dwarsfluitiste Miranda Loff, trompettist Rudolf Weges en natuurlijk organist Hans Versloot werkten mee.

De kerk zat lekker vol en iedereen genoot van het afwisselende programma. West-Indische spirituals, een Poolse kerstliedje en natuurlijk de bekende klassieke kerstliederen, ze kwamen allemaal voorbij. Vooral het meezingen viel in de smaak.

Na afloop was er glühwein en dat maakte de stemming nóg kerst-achtiger. Volgend jaar weer een Vooravond van Kerst!

Urker Mannenkoor "Hallelujah"

14-10-2017 19:30

Overdonderend optreden door het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’!

Was u erbij? Op zaterdag 14 november gaf het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ een indrukwekkend concert in de Remigiuskerk.

In een goedgevulde kerk zongen ruim zeventig Urkers uit volle borst een hele reeks psalmen en andere liederen. En opnieuw bleek hoe geschikt de kerk juist voor zo’n groot koor is. Het overdonderende geluid van al die mannenstemmen zorgde voor grote vreugde bij een enthousiast publiek. Meezingen kon gelukkig ook!

Chris Lubbers, bestuurslid van de Vrienden van de Remigiuskerk en groot fan van het Urker Mannenkoor, heeft zich lang ingespannen om dit beroemde koor in onze kerk te krijgen. Een mooi gebaar dat juist Chris Lubbers het eerste exemplaar van een nieuwe cd kreeg van dirigent Bert Moll.

Ook een bezoekster die zich een hartgrondig ‘Oh wat mooi, oh wat mooi’ liet ontvallen, kreeg een cd.

 

A Sign of Friendship zet de kerk op stelten

21-04-2017 20:00

Op zaterdag 22 april was het Didamse koor A Sign of Friendship weer te gast in de Remigiuskerk. Wát een concert!

Het koor trad aan met ruim tachtig zangers en zangeressen en gunde het publiek geen moment rust. Onder de onvermoeibare leiding van dirigent John Stinissen werd er gedanst, meegezongen en meegeklapt.

Klassiekers als Halleluja, Down By The Riverside en Ich Bin Wie Du zorgden beurtelings voor ontroering, ritme en plezier.

Zangeres Rita Oldenhave, die in het publiek zat, bracht een fantastische, spontane uitvoering van "Leun op mij" van Ruth Jacott.

De jonge fan Luuk Schuerink werd op de schouders gehesen…

 

Kortom: iedereen had een geweldige avond!

Wat een geweldig optreden van Ben en Carmen Steneker

11-02-2017 20:00

Wat een geweldig optreden was het zaterdag 11 februari. Ben en Carmen Steneker gingen er vol voor. Meer dan honderd mensen genoten volop van deze prachtige avond: COUNTRY MUSIC ten voeten uit. 

“Wat prachtig is het om hier in deze kerk op te treden, wat een fijne akoestiek” verzuchtte Ben, “we willen graag terugkomen”. 

Heerlijke meezingers als: Somewhere between…, The wild rover (No, Nay, Never…) en Sent me the pillow, maar ook prachtige Ierse nummers vulden de kerk tot in de gewelven.

Zo hebben de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk weer een heel bijzonder evenement georganiseerd.

Foto's zijn te zien in de fotogalerij.

En het volgende optreden? Schrijf het in uw agenda, op zaterdag 22 april mogen we pop- en gospelkoor “A Sign of Friendship” weer verwelkomen in ons “bijzondere hart van Hengelo”.

 

Oliebollenactie

20-11-2016 16:47

Oliebollen-actie was een groot succes!

Ook dit jaar werden er eind oktober weer verse oliebollen gebakken en verkocht, volgens het door velen geroemde ‘Bekveldse recept’.

Dankzij een heel leger van vrijwilligers werden er in twee dagen zo’n 9 duizend oliebollen gebakken en verkocht.

De totale opbrengst komt ten goede aan de Vrienden van de Remigiuskerk en Stichting CJV Zomerkampen.

Iedereen héél hartelijk dank voor alle inzet en enthousiasme!

Dick van Altena

24-09-2016 20:00

Dick van Altena speelt de kerk ‘plat’ op drukbezocht concert

Een flinke opkomst van enthousiaste fans en een bijzonder sfeervol optreden: het optreden van country singer-songwriter Dick van Altena op zaterdag 24 september was een groot succes.

Van Altena bracht eigen liedjes en vertalingen van beroemde countrysongs, begeleid door zijn eigen gitaar. Dat we het Betuwse dialect van sommige liedjes niet helemaal konden verstaan, was geen probleem. De songs waren sowieso fantastisch!

In d,n Tweeduuster 6-7-2016

26-08-2016 11:53

n d’n Tweeduuster 2016: weer een prachtige avond!

Nu al voor de zevende keer organiseerden we In d’n Tweeduuster, een gezellige avond in de buitenlucht, met verhalen en liedjes in het Achterhoeks.

Everhardt Lubbers, Geert Holterveld en Marjan Smeitink zorgden voor een hele reeks verhalen en gedichten. Tussendoor zong Monique Wolbert bekende jazzsongs in het Achterhoeks, op gitaar begeleid door Everhardt Lubbers.

Ook dit jaar waren we weer te gast in de mooie tuin van AnneMarie Onstenk en Bert Willemsen aan de Zelhemseweg. Ondanks de snel invallende kou was het een zeer geslaagde Tweeduuster. Volgend jaar wéér!

1 | 2 | 3 >>