Evenementen verslagen

Vriendendag 2016 in het teken van Achterhoekse produkten!

11-06-2016 21:52

Een beetje motregen, en heel veel zon: ideaal weer voor de jaarlijkse Vriendendag op zaterdag 11 juni. De dag stond in het teken van twee kleinschalige, zoveel mogelijk biologische, boerenbedrijven.

Met als afsluiting van de dag: een prachtig  optreden van zangeres Anja den Bakker en pianiste Yvonne Beeftink.

 

Asperges kweken met zorg en aandacht

Bij Aspergeboerderij de Stokhoven in Drempt kregen we een uitgebreide introductie in het telen, verzorgen en steken van asperges. Het witte goud is de laatste jaren ook voor de Achterhoek een belangrijk produkt geworden. Vooral de hypermoderne sorteermachine maakte indruk: tientallen verschillende soorten asperges worden automatisch gesorteerd. Maar mensenhanden blijven nodig. De bevlogen uitleg van XXXXX inspireerde een aantal Vrienden tot het meenemen van een doosje superverse asperges.

 

Hard werken en lekkere wijn

Wijnboerderij Um d’n Olden Smid (de naam is een raadsel, er is voor zover bekend nooit een smederij gevestigd geweest) in de Velswijk produceert ook al zo’n mooi Achterhoeks produkt. Diverse wijnsoorten, creatief gecomponeerd door wijnboer Jan Jansen, staan hier klaar voor de liefhebbers.

Arbeidsintensief en zwaar, de wijnbouw, liet Jansen zien, maar zeker de moeite waard. Behalve wijn maakt Jansen ook allerlei soorten likeur.

 

Prachtige liedjes via een nieuwe geluidsinstallatie

De Vriendendag werd afgesloten met een gezellige borrel en een schitterend optreden van zangeres Anja den Bakker en pianiste Yvonne Beeftink. Zij lieten zien en horen hoe goed de nieuwe, mobiele geluidsinstallatie werkt. De geluidsinstallatie is aangeschaft door de Vrienden van de Remigiuskerk, dus dankzij de bijdragen van alle Vrienden. Een groot succes: zowel zang als piano als gesproken woord waren loepzuiver te horen!

Fotogalerij

A Sign of Friendship

07-05-2016 14:21

Wat een geweldig feest was het zaterdagavond 23 april in de Remigiuskerk.

Het pop- en gospelkoor A Sign of Friendship uit Didam was met ongeveer 60 koorleden en een geweldig inspirerende dirigent in de kerk om daar een spetterende optreden te verzorgen. Een stralend koor dat met heel veel plezier en gevoel een afwisselend programma van popsongs en gospels ten gehore bracht. Verschillende solisten toonden met veel inzet en emotie hun kunnen en een dirigent die met heel zijn lichaam het ritme aangaf. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar en deinde en klapte vrolijk mee met de bekende swingende songs.

De bezoekers waren onder de indruk van het spektakel en waren eensgezind van mening: “hier hadden veel meer mensen van kunnen en moeten genieten, dit was een geweldig optreden”. De vrienden van de Remigius hebben daarom het koor nogmaals geboekt voor een optreden en wel op zaterdag 22 april 2017. Noteer dit nu vast in uw agenda!

Geweldig Celtic Wind

12-02-2016 20:00

 

Wat een swingende muzikale avond waarbij het níet nodig was om stil te zitten.

Celtic Wind, de populaire Ierse band uit Didam was te gast op vrijdag 12 februari in de Hengelose Remigiuskerk.

Nadat ze een paar jaar geleden ook al bij ons optraden kwamen ze, op veler verzoek, nog eens.

Een heel aantal mensen genoot bijzonder van deze veelzijdige band.

Ze speelden sfeervolle ballades, feestelijke dansen en instrumentale nummers zoals reels en jigs. Alles in de beste Ierse traditie, er werd volop meegezongen en meegeklapt! Kijk ook eens op de fotogalerij!

 

Gezelligheid en sfeer

De Ierse volksmuziek is wereldberoemd, en terecht. Ierse folkbands weten altijd en overal gezelligheid te scheppen. Ook Celtic Wind, al liggen de roots van deze band dan ook niet in Ierland, maar in de Liemers. Celtic Wind bestaat uit vijf bandleden, die samen een hele reeks instrumenten bespelen, waaronder banjo, mandoline, gitaar en viool. Plus natuurlijk typisch Ierse instrumenten als thin whistle en bodhran. Celtic Wind speelt traditionals, dansen en ballads van ondermeer The Dubliners, The Corrs en Mary Black.

 

 

 

in d'n Tweeduuster

01-07-2015 20:00

Sfeervolle in d’n Tweeduuster.


Wat was het weer prachtig verzuchtte een bezoeker. En dat kon eigenlijk ook niet anders. Het begon met een heerlijke zomeravond met verhalen en liedjes verteld en gezongen door “echte” achterhoekers. Marjan Smeitink had weer alles uit de kast getrokken om deze avond onvergetelijk te maken. Met de ontroerende verhalen van Dick te Hoopen, de Hengelse verhalen van Anneke Hulshof verteld door haar neef Everhardt Lubbers die daarnaast ook gedichten las en zong. En natuurlijk Marjan zelf met o.a. de verhalen geschreven door haar vader. Het geheel werd omlijst met prachtige sfeerverhogende liedjes van en door Ferdi Joly.

 Meer dan 70 mensen genoten volop in de prachtige tuin van Annemarie en Bert aan de Zelhemseweg.

 

Vriendendag 2015

06-06-2015 10:00

Vriendendag 2015: zonnig en gezellig!

 

 

Oude boerderij vol mooie verhalen

Op zaterdag 6 juni organiseerden we de jaarlijkse Vriendendag: een gezellige dag met alle mensen die de Vrienden steunen met (regelmatige of eenmalig) giften of met hun

 tijd en inzet.

Dit jaar gingen we met zo’n zeventig Vrienden naar Boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo. Een eeuwenoude tolboerderij (het oudste gedeelte stamt uit de veertiende eeuw!) vol oude gebruiksvoorwerpen en werktuigen uit het verleden. De gidsen van het museum vertelden enthousiaste verhalen over al deze historische rijkdom. Voor sommige Vrienden waren de werktuigen een feest van herkenning: ‘Zo’n oven hadden ze bij mijn grootouders ook, en hebben we in de oorlog nog wel ’s gebruikt!’

 

 

Antje Harmsen: vrijwilliger van het Jaar

Na De Lebbenbrugge lunchte

n we in de Goede Herder Kapel in de Veldhoek, waar mevrouw Antje Harmsen werd uitgeroepen tot Vrienden-Vrijwilliger van het Jaar vanwege haar enorme inzet voor de Vrienden

In de Kapel vertelde Henk Heerink ons van alles over het ontstaan (in 1951) en de ontwikkelingen rondom de kerk. Ooit waren er ambitieuze plannen, zoals een eigen pastorie naast de kerk. Op dit moment is er één keer in de vier zondagen een dienst in de Kapel.

Stef Disbergen, voorzitter van Stichting Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk, overhandigde Henk Heerink een envelop met inhoud als ondersteuning voor het kostbare onderhoud van de Kapel.

 

Het gerestaureerde orgel klinkt geweldig

De Vriendendag werd afgesloten met de feestelijke heringebruikname van het gerestaureerde orgel in de Remigiuskerk. Organist en orgelkenner Rudy van Straaten hield een enthousiast betoog over de prachtige klanken van het orgel, geïllustreerd door een aantal korte stukken muziek.

Tijdens de afsluitende borrel, aangeboden door de Vrienden en de Kerkrentmeesters, was iedereen het er wel over eens: wat een mooie dag, volgend jaar weer!

 

Een jaarlijks cadeau voor alle donateurs

Sommige bezoekers vroegen zich af waarom zo’n verzorgde en gezellige dag helemaal gratis was. Voorzitter Disbergen lichtte toe: ‘Wij willen graag één keer per jaar onze dankbaarheid tonen aan al die mensen die ons financieel en anderszins steunen. Dat is een cadeau van ons aan al onze donateurs! Wie toch een bijdrage wil geven voor deze dag, wijs ik geheel vrijblijvend op de giftenpot bij de uitgang...’

The Passion van Inspiration

27-03-2015 20:00

 

The PASSION in Hengelo: een indrukwekkende belevenis

Op 27 maart was de allereerste PASSION in onze eigen Remigiuskerk, uitgevoerd door Christelijk Koor Inspiration uit Halle.

De kerk was goed gevuld en terecht: het was een heel bijzonder schouwspel, met veel meer dan alleen zang en muziek. Zo was er een levensgroot houten kruis en sfeerbeelden die het eeuwenoude Lijdensverhaal indringend illustreerden. En al waren sommige elementen eigentijds (de discipelen hadden mobiele telefoons): het verhaal was onveranderd.

De liederen – ondermeer van Marco Borsato en Guus Meeuwis en het onvergetelijke I don’t know how to love him uit Jesus Christ Superstar – zorgden voor ontroering en emotie. Een prachtige ervaring, aldus een bezoekster:

Het was het bekende verhaal van tweeduizend jaar geleden, doorweven met eigentijdse gebeurtenissen, vol verdriet, pijn, verlatenheid, eenzaamheid en je handen wassen in onschuld. Maar ook: het verhaal  van een klein beetje hoop op een betere wereld.’

Alle lof voor Inspiration uit Halle die deze bijzondere avond verzorgde!

Schitterend Eigenwijs

21-02-2015 19:30

Onomstotelijk staat het vast: Eigenwijs uit Lochem liet ons een geweldige avond beleven.

Op zaterdagavond 21 februari traden ze op in de Remigiuskerk. EigenWijs bestaat uit 13 zeer ervaren zangers en zangeressen, onder leiding van dirigent Rogier IJmker. 

EigenWijs bracht een keur van bekende en minder bekende songs, altijd meerstemmig, soms met pianobegeleiding en soms a capella.

Een sfeervolle en muzikale avond met heel veel prachtige close harmony! Wat was het prachtig, en wat hebben de toehoorders genoten.

Een foto-impressie ziet u op: Fotogalerij    

 

Friendship Gospel Choir

29-12-2014 15:41

Zullen we eens een groot Black gospel koor naar Hengelo halen? Zo kwam Marjam Smeitink, één van onze bestuursleden voorzichtig met dit idee. We hebben er wel even over nagedacht, maar vervolgens de bal teruggkaatst en gezegd: nou kom maar met een voorstel.

En hoe heeft dat uitgepakt? U kon er getuige van zijn zaterdag 20 december met onze jaarlijkse "Aan de vooravond van Kerst" editie. Wat een avond, 45 mensen kwamen al zingend en swingend de kerk binnen. Na dit eerste lied werd de kerk stil en donker en klonk er uit het niets het welbekende lucas evangelie, maar dan in het achterhoeks. Indrukwekkend. Toen ging de (sfeer)verlichting weer aan en kwam er een werveling van Gospelsongs over de volle kerk. Waarbij niet alleen het koor maar gelijk ook de hele kerk volop meeswingde en op aanwijzing van de "alles in haar grip hebbende" dirigente veelstemmig meezong. "Zelden zoiets gaafs meegemaakt" hoorden we na afloop van zowel bezoekers alsook van de koorleden zelf. 

Al met al een avond waarmee je op een geweldige manier naar Kerst toe kon gaan. We hebben na afloop samen met bezoekers en koor de sfeer nog een hele poos vastgehouden, gezellig met een Glühwein.

Winterse pleinenfeest

29-12-2014 15:26

Een geweldig evenement in ons Hengelose dorp.

Zoals iedereen wel gezien moet hebben -je kon er niet omheen- is er een hele grote kerstboom gebouwd op het Remigiusplein. Een kerstboom bestaande uit meer dan 300 kleine kerstbomen. Deze boompjes konden gesponsord worden voor 15 euro, en dat is dan ook volledig gebeurd. Na afloop van het hele gebeuren werden deze bomen geschonken aan mensen met een smalle beurs uit de gemeente Bronckhorst.

Er gebeurde veel meer rond deze grote boom, o.a. de jaarlijks terugkerende Pleinenmarkt, waarbij in heel Hengelo kramen stonden met leuke hebbedingetjes, lekker eten en drinken enz. Het slechte weer kon de pret niet drukken alhoewel sommige kramen letterlijk werden weggeblazen. Als Vrienden van de Remigius hebben we met veel plezier aan alles meegewerkt, en we willen vanaf deze plek het bestuur van "het Winters Pleinenfeest" dan ook een geweldige pluim op de hoed geven. Klasse!

Oliebollenactie

01-11-2014 15:07

Oliebollen-actie: weer een succes!

Op vrijdag 30 oktober en zaterdag 1 november was het weer tijd voor de jaarlijkse oliebollen-actie van Jongeren Werkgroep Roemenië en de Vrienden van de Remigiuskerk. Dankzij de inzet van heel veel vrijwillige bakkers, verkopers en venters vonden weer vele honderden oliebollen hun weg naar de Hengeloërs.

Bij Kerkstraat 15 was het, mede dankzij het open huis, een gezellige drukte.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor alle inzet!

<< 1 | 2 | 3 >>