Evenementen verslagen

Hans Keuper en Ferdi Jolij

24-10-2014 20:00

Geweldige avond met Hans Keuper en Ferdi Jolij

Het was een zeer geslaagd concert, op vrijdag 24 oktober in de Remigiuskerk. Eigenlijk dekt het woord concert de lading niet helemaal: Keuper en Jolij vertelden mooie verhalen en zongen prachtige luisterliedjes, ondermeer over stropers, kleinkinderen, dansavonden bij Concordia, de Hengelse kermse, enzovoorts.

Sommige liedjes waren nog nooit voor publiek uitgevoerd; alles was uiteraard in het Achterhoeks. Natuurlijk waren er ook bekende en geliefde nummers te horen, zoals Vrouw Begeerdink en Bierman.

Het publiek, zo’n tweehonderd mensen, was laaiend enthousiast. Keuper en Jolij kregen na afloop ondermeer een droge metworst en een paar echte Grolsche wanten mee. Voor het geval het tóch nog winter wordt…

 

 

expositie en film over de pelgrimstocht naar Santiago

11-10-2014 17:31

Goed bezochte expositie en film over de pelgrimstocht naar Santiago

De laatste weken was er in de kerk een kleine expositie met foto’s en impressies van de bekende bedevaartstocht naar Santiago de Compostela. Enkele (oud-)Hengeloërs die onlangs deze eeuwenoude tocht hebben gemaakt, waren erbij om hun verhalen te vertellen en vragen te beantwoorden.

Eind september werd, op initiatief van de Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting, de film The Way met Martin Sheen vertoond, ook over deze wereldberoemde pelgrimstocht. Er was veel belangstelling, ook van mensen die misschien ooit ook nog eens zélf op weg gaan naar Santiago…

Buitengewoon en Christien Ferrari 19-09-2014

19-09-2014 20:00

 

Mooie avond met  Duo Buitengewoon! & Christien Ferrari

Op 19 september verzorgden Duo Buitengewoon! (zang: Anja den Bakker, piano: Eelco Schuijl) samen met Christien Ferrari een bijzonder concert in de Remigiuskerk. Het programma heette ‘Hartslag’ en die was dan ook de hele avond op de achtergrond te horen.

Duo Buitengewoon! bracht luisterliedjes van onder anderen Louis Armstrong, Herman van Veen, Frans Halsema, Lenny Kuhr en Guus Meeuwis. Christien Ferrari praatte de liedjes prachtig aan elkaar, ondersteund door ritmische begeleiding (de hartslag!) van haar man Uriël. Christien nam het publiek met gedichten en verhalen mee door het leven. Van baby via kind tot volwassene en oudere, met onderweg verdriet en vreugde, kracht en kwetsbaarheid. De zaal was enthousiast en Den Bakker, Schuijl en de beide Ferrari’s kregen een welverdiend staand applaus.

AlbertHeijn Actie

22-07-2014 17:25

Hartelijk dank aan Albert Heijn én alle gulle gevers!

Dit voorjaar organiseerde de Hengelose Albert Heijn weer een Verenigingsactie.

Uit veel aanmeldingen heeft Albert Heijn 40 verenigingen/stichtingen/goede doelen uitgekozen om mee te doen, onder wie De Vrienden van de Remigiuskerk .

Vanaf 22 april tot en met 12 juli ontving iedere klant bij elke 10 euro een muntje ter waarde van 10 cent. De AH-klanten konden de muntjes in een speciale ‘spaarbuis’ van hun favoriete vereniging/stichting doen.

Op zaterdag 5 juli waren de Vrienden van de Remigiuskerk zelf aanwezig in Albert Heijn en dat leverde veel extra muntjes op. Daarnaast werd iedereen gevraagd antwoord te geven op de vraag: Wat is de Remigiuskerk voor u? Daarover binnenkort meer.

De AH-actie bracht voor de Vrienden 304,80 euro op..

Alle giftgevers én Albert Heijn: heel hartelijk bedankt voor deze leuke actie!

in d'n tweeduuster

07-07-2014 17:46

Hengelo - Het is inmiddels al een traditie: voor de vijfde keer organiseerden de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk een sfeervolle avond rond Achterhoekse schrijvers en hun verhalen. Op woensdag 2 juli in de prachtige tuin bij Zelhemseweg 16 in Hengelo.

Het leuke van ‘In d’n Tweeduuster’ is dat de avonden plaatsvinden in de buitenlucht. Elk jaar kiezen we een mooie tuin waarin we het gezellig maken met vuurkorven, een drankje en accordeonmuziek,
Op ‘In d’n Tweeduuster’ staan Achterhoekse schrijvers en de Achterhoekse taal centraal. De verhalen zijn in het Achterhoeks, maar in de praktijk blijkt dat ook niet-dialectsprekers alles prima kunnen volgen. En ook nu bleek weer: gezelligheid is natuurlijk niet aan taal gebonden. Meer dan 70 mensen genoten volop.
Dit jaar kwam onder anderen de jonge Aaltense schrijfster Esther Kämink, die binnenkort ook zal optreden op de Zwarte Cross. Kämink vertelde eigen geschreven originele, vaak verrassende verhalen in haar moedertaal.
Daarnaast las Everhardt Lubbers (uit Hengelo) verhalen voor van zijn nicht Anneke Hulshoff. Hulshoff verhuisde 48 jaar geleden van de Achterhoek naar Engeland en later Zwitserland, maar vergat haar geboortetaal en -land nooit. Dit voorjaar verscheen haar verhalenbundel ‘Drikusman’, met korte, geestige schetsen uit het Hengelo in de jaren vijftig en zestig. Lubbers is in tegenstelling tot zijn nicht wél in Hengelo gebleven En natuurlijk waren er de geweldige verhalen van Willem Smeitink, welke door zijn dochter, Marjan werden verwoord. Zoals al op vele vorige "Tweeduuster's besloot ze met het verhaal: "'t huuskens an het weggetje zonder name". Het geheel werd deze keer omlijst met sfeervolle accordeonmuziek verzorgd door Remco Wisselink.

Vriendendag 2014

24-05-2014 10:00

De vriendendag 2014 zit er jammergenoeg weer op, rond de 60 mensen hebben een prachtige dag gehad.

Wat een mooie dag was het, hoorden we veel na afloop.

Vanaf 10 uur kwamen de eersten al binnen en werden verrast met koffie en appelgebak.

Het ochtendprogramma was in de kerk, waar Gerke Hoekstra ons mee nam op de reis van Remigius, de heilige waarnaar onze kerk genoemd is. Een prachtig verhaal met mooie afbeeldingen. Gerke van hieraf nogmaals heel hartelijk bedankt.

 Rond de middag kregen we een heerlijke lunch, zoals telkens prima verzorgd door de bestuursleden van de Vrienden.

Nadat de inwendige mens dan ook goed was versterkt, was het verzamelen bij de auto's en reisden we af naar de "Lichtenberg" in Silvolde. Op deze lokatie bevindt zich het weerstation van Gerrit Vossers, bekend weerman in de Achterhoek en omstreken. Op de Deale ontvangst met koffie, waarna Gerrit ons "les" gaf over het weer, verhaalde over de verschillende weerprofeten en de aloude weerspreuken. Dit alles op zijn ongedwongen manier in het Achterhoeks. Na nog een kopje koffie gingen we in optocht naar zijn weerstation waar alle apparatuur te zien was, en hoorden we over "klomphoogte" kwik- en alcohol thermometers en wat al niet meer. Na zijn welbekende "Goedgoan" vertrokken we weer richting de Hengelse toren.

Hier aangekomen, had een deel van de "crew" niet stilgezeten, en was de lunchroom van tussen de middag, omgetoverd tot een café waar nog heerlijk werd nagebabbeld onder het genot van een aangeklede borrel.

Al met al dus een mooie dag, de foto's in de fotogalerij geven dit ook prachtig weer.

 

 

 

Geweldig optreden DUZZ...

13-02-2014 19:27

Wie is Duzz...

een vocaal octet uit de regio Zutphen dat opereert onder de naam Duzz...

Duzz..., dat zijn De Uitgesproken Zangers Zutphen... want is het niet zo dat als de Nederlanders niets meer te zeggen hebben, zij in stilzwijgen vervallen of zuchtend elkaar aanspreken met "duzz..."

Als wij uitgesproken zijn zingen we,... en hoe,...

DUZZ... is als gemengd octet eind 2004 deels voortgekomen uit Collegium Vocale Zutphen. Acht ervaren koorzangers (waaronder Herriët Hiddink) die zich richten op een zeer breed repertoire. Oude madrigalen maar ook barbershop en close harmony garanderen een gevarieerd geheel. 

Voor meer info: www.duzz.eu 

Ja zo hadden we het aangekondigd, en het was dan ook in 1 woord geweldig. Het eerste deel van de avond met een repertoire van klassieke stukken en bewerkte psalmen. Heel indrukwekkend.
Het tweede deel van de avond bestond uit een meer hedendaags repertoire zoals Can't buy me love: Blackbird en When I'm Sixty-Four van Lennon & McCartney en songs van o.a Sting en Alan Parson.
De avond werd op een heel bijzondere wijze besloten, namenlijk met het stuk "Spoorse Regels" waarin we werden meegenomen in de trein, en er de regels kregen voorgeschoteld.
Hoezeer het talrijke publiek deze avond waardeerde bleek uit de reacties in het "muziekcafé" na afloop.
 
<< 1 | 2 | 3