Celtic Wind in de Remigiuskerk

12-02-2016 20:00

Populaire Ierse band Celtic Wind te gast bij de Vrienden van de Remigiuskerk op 12 februari

Zin in een swingende muzikale avond waarbij het níet nodig is om stil te zitten? Kom dan naar het concert van Celtic Wind, de populaire Ierse band uit Didam. Op vrijdag 12 februari zetten ze de Hengelose Remigiuskerk weer op zijn kop.

Meeklappen mag!

Stef Disbergen: Een paar jaar geleden waren ze ook al te gast in onze kerk en dat was een groot succes. Op veler verzoek komen ze nog een keer: op vrijdag 12 februari. Het leuke van deze band is dat ze zo veelzijdig zijn. Ze spelen sfeervolle ballades, feestelijke dansen en instrumentale nummers zoals reels en jigs. Alles in de beste Ierse traditie, dus meezingen en meeklappen mag!’

Gezelligheid en sfeer

De Ierse volksmuziek is wereldberoemd, en terecht. Ierse folkbands weten altijd en overal gezelligheid te scheppen. Ook Celtic Wind, al liggen de roots van deze band dan ook niet in Ierland, maar in de Liemers. Celtic Wind bestaat uit vijf bandleden, die samen een hele reeks instrumenten bespelen, waaronder banjo, mandoline, gitaar en viool. Plus natuurlijk typisch Ierse instrumenten als thin whistle en bodhran. Celtic Wind speelt traditionals, dansen en ballads van ondermeer The Dubliners, The Corrs en Mary Black.

Fáilte! Welkom!

Het concert begint op vrijdag 12 februari om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. Kaarten bij de ingang voor 10 euro (inclusief koffie of thee). Reserveren: vriendenhengeloseremigiuskerk.nl of 0575 461915