Friendship Gospel Choir

29-12-2014 15:41

Zullen we eens een groot Black gospel koor naar Hengelo halen? Zo kwam Marjam Smeitink, één van onze bestuursleden voorzichtig met dit idee. We hebben er wel even over nagedacht, maar vervolgens de bal teruggkaatst en gezegd: nou kom maar met een voorstel.

En hoe heeft dat uitgepakt? U kon er getuige van zijn zaterdag 20 december met onze jaarlijkse "Aan de vooravond van Kerst" editie. Wat een avond, 45 mensen kwamen al zingend en swingend de kerk binnen. Na dit eerste lied werd de kerk stil en donker en klonk er uit het niets het welbekende lucas evangelie, maar dan in het achterhoeks. Indrukwekkend. Toen ging de (sfeer)verlichting weer aan en kwam er een werveling van Gospelsongs over de volle kerk. Waarbij niet alleen het koor maar gelijk ook de hele kerk volop meeswingde en op aanwijzing van de "alles in haar grip hebbende" dirigente veelstemmig meezong. "Zelden zoiets gaafs meegemaakt" hoorden we na afloop van zowel bezoekers alsook van de koorleden zelf. 

Al met al een avond waarmee je op een geweldige manier naar Kerst toe kon gaan. We hebben na afloop samen met bezoekers en koor de sfeer nog een hele poos vastgehouden, gezellig met een Glühwein.