Geweldig optreden DUZZ...

13-02-2014 19:27

Wie is Duzz...

een vocaal octet uit de regio Zutphen dat opereert onder de naam Duzz...

Duzz..., dat zijn De Uitgesproken Zangers Zutphen... want is het niet zo dat als de Nederlanders niets meer te zeggen hebben, zij in stilzwijgen vervallen of zuchtend elkaar aanspreken met "duzz..."

Als wij uitgesproken zijn zingen we,... en hoe,...

DUZZ... is als gemengd octet eind 2004 deels voortgekomen uit Collegium Vocale Zutphen. Acht ervaren koorzangers (waaronder Herriët Hiddink) die zich richten op een zeer breed repertoire. Oude madrigalen maar ook barbershop en close harmony garanderen een gevarieerd geheel. 

Voor meer info: www.duzz.eu 

Ja zo hadden we het aangekondigd, en het was dan ook in 1 woord geweldig. Het eerste deel van de avond met een repertoire van klassieke stukken en bewerkte psalmen. Heel indrukwekkend.
Het tweede deel van de avond bestond uit een meer hedendaags repertoire zoals Can't buy me love: Blackbird en When I'm Sixty-Four van Lennon & McCartney en songs van o.a Sting en Alan Parson.
De avond werd op een heel bijzondere wijze besloten, namenlijk met het stuk "Spoorse Regels" waarin we werden meegenomen in de trein, en er de regels kregen voorgeschoteld.
Hoezeer het talrijke publiek deze avond waardeerde bleek uit de reacties in het "muziekcafé" na afloop.