The Passion van Inspiration

27-03-2015 20:00

The PASSION in Hengelo: een indrukwekkende belevenis

Op 27 maart was de allereerste PASSION in onze eigen Remigiuskerk, uitgevoerd door Christelijk Koor Inspiration uit Halle.

De kerk was goed gevuld en terecht: het was een heel bijzonder schouwspel, met veel meer dan alleen zang en muziek. Zo was er een levensgroot houten kruis en sfeerbeelden die het eeuwenoude Lijdensverhaal indringend illustreerden. En al waren sommige elementen eigentijds (de discipelen hadden mobiele telefoons): het verhaal was onveranderd.

De liederen – ondermeer van Marco Borsato en Guus Meeuwis en het onvergetelijke I don’t know how to love him uit Jesus Christ Superstar – zorgden voor ontroering en emotie. Een prachtige ervaring, aldus een bezoekster:

Het was het bekende verhaal van tweeduizend jaar geleden, doorweven met eigentijdse gebeurtenissen, vol verdriet, pijn, verlatenheid, eenzaamheid en je handen wassen in onschuld. Maar ook: het verhaal  van een klein beetje hoop op een betere wereld.’

Alle lof voor Inspiration uit Halle die deze bijzondere avond verzorgde!