Vriendendag 2014

24-05-2014 10:00

De vriendendag 2014 zit er jammergenoeg weer op, rond de 60 mensen hebben een prachtige dag gehad.

Wat een mooie dag was het, hoorden we veel na afloop.

Vanaf 10 uur kwamen de eersten al binnen en werden verrast met koffie en appelgebak.

Het ochtendprogramma was in de kerk, waar Gerke Hoekstra ons mee nam op de reis van Remigius, de heilige waarnaar onze kerk genoemd is. Een prachtig verhaal met mooie afbeeldingen. Gerke van hieraf nogmaals heel hartelijk bedankt.

Rond de middag kregen we een heerlijke lunch, zoals telkens prima verzorgd door de bestuursleden van de Vrienden.

Nadat de inwendige mens dan ook goed was versterkt, was het verzamelen bij de auto's en reisden we af naar de "Lichtenberg" in Silvolde. Op deze lokatie bevindt zich het weerstation van Gerrit Vossers, bekend weerman in de Achterhoek en omstreken. Op de Deale ontvangst met koffie, waarna Gerrit ons "les" gaf over het weer, verhaalde over de verschillende weerprofeten en de aloude weerspreuken. Dit alles op zijn ongedwongen manier in het Achterhoeks. Na nog een kopje koffie gingen we in optocht naar zijn weerstation waar alle apparatuur te zien was, en hoorden we over "klomphoogte" kwik- en alcohol thermometers en wat al niet meer. Na zijn welbekende "Goedgoan" vertrokken we weer richting de Hengelse toren.

Hier aangekomen, had een deel van de "crew" niet stilgezeten, en was de lunchroom van tussen de middag, omgetoverd tot een café waar nog heerlijk werd nagebabbeld onder het genot van een aangeklede borrel.

Al met al dus een mooie dag, de foto's in de fotogalerij geven dit ook prachtig weer.