Vriendendag 2016 in het teken van Achterhoekse produkten!

11-06-2016 21:52

Een beetje motregen, en heel veel zon: ideaal weer voor de jaarlijkse Vriendendag op zaterdag 11 juni. De dag stond in het teken van twee kleinschalige, zoveel mogelijk biologische, boerenbedrijven.

Met als afsluiting van de dag: een prachtig  optreden van zangeres Anja den Bakker en pianiste Yvonne Beeftink.

 

Asperges kweken met zorg en aandacht

Bij Aspergeboerderij de Stokhoven in Drempt kregen we een uitgebreide introductie in het telen, verzorgen en steken van asperges. Het witte goud is de laatste jaren ook voor de Achterhoek een belangrijk produkt geworden. Vooral de hypermoderne sorteermachine maakte indruk: tientallen verschillende soorten asperges worden automatisch gesorteerd. Maar mensenhanden blijven nodig. De bevlogen uitleg van XXXXX inspireerde een aantal Vrienden tot het meenemen van een doosje superverse asperges.

 

Hard werken en lekkere wijn

Wijnboerderij Um d’n Olden Smid (de naam is een raadsel, er is voor zover bekend nooit een smederij gevestigd geweest) in de Velswijk produceert ook al zo’n mooi Achterhoeks produkt. Diverse wijnsoorten, creatief gecomponeerd door wijnboer Jan Jansen, staan hier klaar voor de liefhebbers.

Arbeidsintensief en zwaar, de wijnbouw, liet Jansen zien, maar zeker de moeite waard. Behalve wijn maakt Jansen ook allerlei soorten likeur.

 

Prachtige liedjes via een nieuwe geluidsinstallatie

De Vriendendag werd afgesloten met een gezellige borrel en een schitterend optreden van zangeres Anja den Bakker en pianiste Yvonne Beeftink. Zij lieten zien en horen hoe goed de nieuwe, mobiele geluidsinstallatie werkt. De geluidsinstallatie is aangeschaft door de Vrienden van de Remigiuskerk, dus dankzij de bijdragen van alle Vrienden. Een groot succes: zowel zang als piano als gesproken woord waren loepzuiver te horen!

Fotogalerij