Veelzijdige country singer-songwriter Dick van Altena op 24 september in de Remigiuskerk!

24-09-2016 20:00

Volgens kenners is Dick van Altena de beste country singer-songwriter van ons land. Van Altena schreef  en produceerde hits voor veel bekende sterren. Maar ook zijn eigen live optredens zijn sensationeel: schitterende countryliedjes in het Nederlands, Engels en Betuws dialect.

Kom kijken en luisteren op zaterdag 24 september!

* aanvang 20.00 uur

* kerk open: 19.30 uur

* 10 euro

Grote hits, prachtige liedjes

Ook wie nog nooit van Dick van Altena (1957) gehoord heeft, kent liedjes van hem. Van Altena schreef hits voor Mooi Wark, Henk Wijngaard, Pussycat, Saskia en Serge en vele anderen.

Zijn eigen band Major Dundee trad tientallen jaren overal met veel succes op.

Ook solo-optredens van Van Altena zijn een belevenis: de man, zijn gitaar en zijn prachtige liedjes betoveren het publiek.

Sfeervolle country in drie talen

Na vele jaren te hebben geschreven en gezongen in het Engels en Nederlands, verrast hij zijn fans in 2002 met het prachtige album Maon ove de Betuwe. Sfeervolle liedjes in zijn eigen dialect, het Overbetuws. Ook het dialectalbum Zúút werd enthousiast ontvangen.

In 2014 kwam het album Novemberwind, weer in het Nederlands, met daarop ondermeer de hit Die arm om mijn schouder.

‘De beste country singer-songwriter van Nederland’

Countrykenner Johan Derksen wijdde in zijn tv-programma Derksen on the Road in 2014 een vol uur aan Dick van Altena. Derksen: ‘Dick is de beste country singer-songwriter van Nederland, hij beheerst het hele muzikale spectrum.